Dagbesteding voor kinderen

Op onze zorgboerderij in Ter Aar bieden wij dagbesteding voor kinderen met een beperking vanaf 8 jaar. We bieden hen door de ruimte, vrijheid, buitenlucht en de dieren een optimale omgeving om te leren, samen te spelen en samen te werken. We ontvangen kinderen op woensdagmiddag/avond en op zaterdag.

 

Wij zijn er speciaal voor:

-Kinderen met een lichamelijke, verstandelijke of psychosociale beperking.

-Kinderen die stimulans nodig hebben om met respect samen te spelen en werken met andere kinderen.

-Kinderen die graag buiten zijn om energie op te doen en energie kwijt te raken.

 

Veel voordelen voor de kinderen:

-Ze verbeteren ongedwongen en spelenderwijs hun zelfvertrouwen, eigenwaarde en de omgang met andere kinderen.

-Kinderen kunnen zich terugtrekken en kalmeren bij de dieren: doordat ze mak, aaibaar en knuffelbaar zijn werken dieren rustgevend en stressverlagend.

-Ze leren verantwoording te nemen door de werkzaamheden rondom de dieren.  Ze leren samen te werken en werkjes af te maken. Het zichtbare eindresultaat maakt kinderen trots op wat ze bereikt hebben.

-Vooral kinderen die moeite hebben met het functioneren in grote groepen en zich snel opgesloten voelen hebben veel baat bij de activiteiten op de boerderij.

 

Hoe ziet de dag eruit?
De dag start met het verzorgen en voeren van de dieren. We drinken daarna samen iets en bedenken een leuke activiteit. Op woensdag eten we met z’n alle een warme maaltijd. We bedenken samen wat we gaan eten, maken een boodschappenlijst en je mag helpen met het boodschappen doen. Uiteraard mag je ook vrij spelen. Op zaterdag eten we tussen de middag een broodmaaltijd. ’s Middags doen we nog een klein klusje en mag je verder lekker vrij spelen. En dan is het alweer tijd om naar huis te gaan.

 

Wilt u graag meer weten?
Neem contact met ons op.